Aanmelden Nieuwsbrief

    BERNADETTE LENSEN

    TRAINER

    Bernadette is ruim 30 jaar werkzaam in het onderwijs waarvan 15 jaar als directeur van een grote basisschool in één van de kwetsbaarste wijken van Rotterdam. Naast haar directeurschap volgde Bernadette de 2-jarige post-academische opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Radboud Universiteit Nijmegen alwaar zij zich eveneens liet scholen in de positieve psychologie. Zij is sinds 2018 promovenda aan deze universiteit en doet onderzoek naar het effect van mindfulness op leerkrachten.

    De Nicolaasschool in Rotterdam, waar zij directeur was, volgde het Leer- & Veerkracht traject onder haar gedreven en enthousiasmerende leiding, wat uiteindelijk in januari 2020 leidde tot het predicaat ‘Excellente School’ van de onderwijsinspectie met als excellentieprofiel het Leer- & veerkrachttraject. Zij draagt nog steeds bij aan het doorontwikkelen van het aanbod van Leer- & Veerkracht en deelt graag haar kennis met onderwijsprofessionals als trainer binnen de Leer- & Veerkracht trajecten. Als beleidsadviseur Veerkracht & Welbevinden bij de RVKO, één van de grootste schoolbesturen in Nederland, ondersteunt, adviseert en inspireert zij op dit moment de diverse geledingen binnen het onderwijs op dit vlak. Hierbij combineert zij haar onderwijskundige en bestuurlijke ervaring met haar kennis op het gebied van Mindfulness en Positieve Psychologie.

    Leuk weetje: Bernadette heeft een zwarte band in Taekwondo en werd, back in the day, respectievelijk eerste en vierde op de Nederlandse en Europese kampioenschappen!