Wat is Positieve Psychologie?

In het kort is Positieve Psychologie de wetenschap van optimaal menselijk functioneren – en dus ook van veerkracht en welbevinden! Daar waar de traditionele psychologie sterk gericht is op problemen en stoornissen is de Positieve Psychologie juist gericht op wat je ervoor nodig hebt om je mentaal en fysiek goed te voelen. De Positieve Psychologie wint steeds meer aan terrein in het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. En dat is geen kwestie van toeval! Steeds meer komen we er achter dat je er met alleen hard skills (denk aan de schoolse cognitieve vaardigheden) niet meer komt in de hedendaagse maatschappij die steeds veeleisender wordt. Laten de soft skills (o.a. schoolse vaardigheden en emotionele intelligentie) waar de Positieve Psychologie zo goed in voorziet nu net het overgrote deel vormen van de 21e eeuwse vaardigheden!

In onderstaande lezing vertelt Leer- & Veerkracht oprichtster Rinka van Zundert je alles over de Wetenschap van Welbevinden.

Leer meer!
Download het Leer- & Veerkracht E-boek met daarin de wetenschap achter onze Schoolbrede Aanpak Veerkracht & Welbevinden.
– Boek een Inspirerende Lezing of Interactieve Inspiratieworkshop voor jouw school/organisatie.

ReChill met Akwasi

 

– In de serie ReChill van Schooltv laat rapper Akwasi kinderen (9-12 jaar) op een speelse manier kennis maken met Positieve Psychologie en mediteren. Leer- & Veerkracht werkte mee aan de ontwikkeling van deze serie! Zet deze korte filmpjes in als brain-break in je lessen.

 

Inspiratie voor in jouw klas
Drie praktische opdrachten helpen je meteen de Positieve Psychologie ook in jouw klas en leven toe te passen. Klik op de afbeelding om de opdrachten te openen of download ze via deze link.

Meer leren met het hele team?
Afgelopen jaren werkten wij met bijna 200 docenten op 8 scholen! Ook dit in schooljaar 2017-2018 startten er nieuwe teams en gaan de teams die vorig schooljaar het Leer- & Veerkracht Basistraject hebben gevolgd door met specialisatie in onder andere Mindfulness, Geweldloze Communicatie en Regieversterkend Handelen in het Verdiepingstraject.Zou je met jouw hele team/organisatie aan de slag willen met Positieve Psychologie? Leer- & Veerkracht heeft als eerste organisatie in Nederland een Heleschoolbenadering Veerkracht & Welbevinden ontwikkeld. Met deze aanpak zorg je er voor dat Veerkracht & Welbevinden een pijler van beleid worden. Lees meer!

Wil je weten wat wij voor jouw school of organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier op deze website gebruiken.

Aan de slag!
Volg ons op Facebook en LinkedIn voor je (bijna) dagelijkse portie positieve inspiratie! Ook vind je inspiratie op Happify (grotendeels gratis) of ga aan de slag met de opdrachten in de boeken ‘De Maakbaarheid van Geluk’,  ‘Dit is jouw leven’ en ‘Handboek Positieve Psychologie’ (aanraders voor in de vakantiekoffer!).*

Tot snel!

Rinka van Zundert
Oprichter Leer- & Veerkracht

* Bol.com affiliate links: Leer- & Veerkracht ontvangt een kleine commissie wanneer je een aankoop doet via deze links.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren