Schoolbreed is krachtiger

Een schoolomgeving waarin leerlingen en personeel zich optimaal kunnen ontwikkelen, creëer je door op álle lagen van de school als organisatie in te zetten: de fysieke omgeving, management & leiderschap, teamdynamiek, contact met ouder én de klas. Met Leer- & Veerkracht kan jouw school zich ten opzichte van andere scholen profileren als een school die veerkracht en welbevinden heeft geïntegreerd in het school-DNA.

Met de benadering van Leer- & Veerkracht snijdt het mes aan twee kanten:

– De Leer het, Leef het, Geef het doorbenadering leert jou als onderwijsprofessional eerst zèlf hoe je beter in je vel kunt zitten, hoe je meer rust en ruimte en werkplezier kunt ervaren.

Strength Circle dd1 Nicolaas

Kleurrijke benen

 

– Vervolgens leer je hoe je dit als levend voorbeeld aan je leerlingen kunt overdragen, zodat ook zij veerkracht ontwikkelen en hun welbevinden vergroot,  én hoe je de Positieve Psychologie in alle school-facetten kunt integreren.

Zo creëer je een veilig, warm en positief schoolklimaat voor iedereen. Samen maak je welbevinden en veerkracht tot een pijler van beleid en zorg je voor blijvend resultaat!

Voorbeelden van hoe je de Positieve Psychologie kunt verweven met je lesstof vind je in het E-boek of in de artikelen die van ons verschenen in het Tijdschrift van Positieve Psychologie. Kijk hiervoor bij Wetenschap & Media.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren