Goed zorgen voor je leerlingen

Wanneer je veerkracht en welbevinden een centrale plaats in de school geeft, stimuleer je veerkracht en welbevinden bij iedereen op school. Praten over mentale gezondheid wordt “normaal” en leerlingen met (beginnende) psychische problematiek worden eerder gesignaleerd. Werken aan mentaal welbevinden werkt dus zowel curatief als preventief.

Wist je dat….

– 1 op de 5 leerlingen emotionele problemen ervaart zoals eenzaamheid, angst en depressie en 3 op de 4 leerlingen last hebben van stress?

– Psychische problemen de laatste jaren steeds meer toenemen en zelfs al geconstateerd worden bij kinderen op de basisschool.

– Al ons negatieve, onvriendelijke en ongezonde gedrag voortkomt uit het niet kunnen omgaan met negatieve gedachten en emoties?

 In het Leer- & Veerkracht traject leer je hoe je het onderwijzen van strategieën, vaardigheden en eigenschappen die leiden tot veerkracht kunt verweven met je lesstof en dagelijkse lespraktijk. Zo kost het je op termijn weinig tot geen extra tijd om met je leerlingen te werken aan veerkracht en het vergroten van het welbevinden.

 

BewarenBewaren