Close

MEREL VAN WESTEN


Merel heeft ruim 12 jaar ervaring in het primair onderwijs, waarvan 5 jaar als intern begeleider en 2 jaar als leidinggevende. Ze heeft de Master Educational Needs gericht op begeleiden en leidinggeven afgerond.
De afgelopen 3 jaar heeft Merel het Leer- & Veerkrachttraject geïmplementeerd op de Rotterdamse school waar ze werkzaam was. Tijdens het traject is ze geïnspireerd geraakt door Positieve Psychologie. Ze heeft haar kennis verdiept door de Summerschool te volgen over Positieve Psychologie met het thema “de wetenschap achter florerende individuen en organisaties” aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ook heeft ze de train-de-trainer module gevolgd om het psychologisch kapitaal van anderen te vergroten door te werken aan de thema’s: veerkracht, hoop, optimisme en zelfvertrouwen. Deze principes past Merel toe in haar stijl van leidinggeven, waarbij het accent ligt op talentontwikkeling en het inzetten van kwaliteiten van leerkrachten en leerlingen binnen de organisatie. Dat doet ze ook op de basisschool waar ze nu werkzaam is als adjunct-directeur.

Bij Leer- en Veerkracht begeleidt Merel de directeuren en projectgroepen van de deelnemende scholen ter ondersteuning van de implementatie van het traject. Hierbij combineert zij haar onderwijskundige en leidinggevende ervaring met haar kennis van Positieve Psychologie.

Sterke kanten top 5 Merel:

Liefde voor Leren

100%

Liefde

95%

Leiderschap

90%

Teamwork

85%

Dankbaarheid

80%
Hierboven zie je Merel’s top 5 sterke kanten zoals gemeten door de VIA-strengths vragenlijst. Klik hier om jouw sterke kanten te ontdekken!