Ervaringen

“Ik vind het heel prettig om te merken dat ik vanaf de start van de training merkbaar meer energie heb. Ik vraag me regelmatig af of een negatieve gedachte/ probleem écht een probleem is en zo ja, of het ook een uitdaging zou kunnen worden. Ik betrap mezelf erop dat ik het woord “dankbaar” hoger in het vaandel heb sinds ik er duidelijker betekenis aan heb weten te geven en ben er nog meer van overtuigd geraakt dat geluk voor een groot deel maakbaar is en vooral heel goed deelbaar is. Door dit besef ben ik gemotiveerder om collega’s en kinderen te laten zoeken naar hoe zij dit op hun manier zouden kunnen gebruiken/toepassen, omdat ik het iedereen zo gun!” Samantha Nuninga, bouwcoördinator 7-8.

Zoals je hierboven kunt lezen zijn oud-deelnemers aan het Leer- & Veerkracht traject enthousiast, positief en zitten boordevol inspiratie om wat ze hebben geleerd over Positieve Psychologie in de praktijk te brengen. Betekent Positieve Psychologie dan dat dat je altijd maar heppiedepeppie moet zijn? Zeker niet! Lenneke van de Nicolaasschool in Rotterdam verwoordt het als volgt:

 

 

Pas op! Kijk uit!

Voordat je je opgeeft een waarschuwing:

Wees erop voorbereid dat je aan het einde van deze jaartraining..

…nog energie over hebt wanneer je de vakantie ingaat.

…je weinig meer hebt om over te klagen (kan in het begin een beetje gek aanvoelen).

…je je zoveel meer ontspannen gaat voelen en reageren op dingen dat mensen gaan vragen wat er met je aan de hand is.

…je collega’s meer zullen willen weten wat jij toch doet met de kinderen dat ze zo enthousiast en geconcentreerd zijn en er zo’n goede sfeer is in de klas.

…je af en toe niet goed in slaap zult kunnen komen van enthousiasme en inspiratie.