Praktische informatie

  • De data, locatie en kosten worden nader bekend gemaakt voor schooljaar 2020-2021. Als je je interesse in de jaartraining kenbaar wilt maken en/of vrijblijvend een plaatsje wilt reserveren, stuur dan een mail naar info@leerenveerkracht.nl.
  • Aanmelden kan hier.

Bij deelname zitten een werkboek, tussentijdse begeleiding middels een online omgeving en een gratis jaarabonnement op de Leer- & Veerkracht webapp inbegrepen. Dit is een Pinterest-achtige database vol met toepassingen voor in de klas en in het team waarbij alle thema’s uit het overkoepelende model vertegenwoordigd zijn. Je kunt het op je computer gebruiken of op je telefoon. Met 1 druk op de knop vind je direct voor elk thema tientallen oefeningen, lesideeën, filmpjes, kinderboeken etc zodat je meteen aan de slag kunt – en de app blijft groeien! Deze app is normaal gesproken alleen toegankelijk voor teamleden van Leer- & Veerkracht scholen maar tijdens deze jaartraining dus ook voor jou!

* Zoals je ziet zitten er ook twee zaterdagen bij. We zijn ons ervan bewust dat dit wellicht niet zo ideaal voor je is. De reden dat we hier voor hebben gekozen is dat de ene school weliswaar makkelijk vervanging kan regelen voor vier volledige dagen (voor full-timers) maar andere scholen hebben aangegeven dat dit voor hen absoluut niet mogelijk zou zijn. Om toch iedereen de kans te geven om in ieder geval mee te kunnen doen hebben we voor deze oplossing gekozen. Hopelijk is er voor jou compensatie vanuit jouw school mogelijk op andere dagen in het jaar.

 

Inhoud

Dag 1:

Ochtend: Introductie in de wetenschappelijke achtergrond van veerkracht, welbevinden en de Positieve Psychologie.

Middag: Sterke kanten en kwaliteiten.

Dag 2:

Ochtend: Optimisme en dankbaarheid.

Middag: Geluksactiviteiten.

Dag 3:

Ochtend: Aandacht, rust en ruimte d.m.v. mindfulness/aandachttraining.

Middag: Geweldloze Communicatie.

Dag 4:

Ochtend: Gedachten onderzoeken.

Middag: Groeimindset.

Bij alle onderdelen is er steeds afwisseling tussen wetenschappelijke/theoretische achtergrond van de te behandelen thema’s en de toepassing in de praktijk. Ook is er steeds de link tussen het geleerde en jouw persoonlijke ontwikkeling vanuit het principe “Leer het, Leef het, Geef het door.” De tussentijdse opdrachten en inspiratie worden steeds toegespitst op de thema’s; voorbereidend op de thema’s die komen en voortbordurend op de thema’s die al behandeld zijn.
De training wordt gegeven door trainers van Leer- & Veerkracht en Rinka zelf.